NYHET! HAPPIE CAMPS MATKASSE.

Låt oss presentera en av våra nyheter inför säsongen 2020, Happie Camps Matkasse!

Plantbased gourmet till Happie Camp…

Tillsammans med kocken och kreatören Josefine Jäger har Happie Camp tagit fram en egen matkasse med högkvalitativa, närproducerade och helt plantbaserade måltider som är möjlig att boka till er vistelse hos oss. Matkassen är utformad med varierande recept av middagar, frukostar och luncher som tillagas på tältens utekök. Kassen passar både för er som stannar en natt och två nätter.

Josefine Jäger är uppvuxen i Värmland och är sedan 15 år bosatt i Stockholm där hon arbetar heltid med mat och hälsa på olika sätt. Hon har skrivit de bästsäljande kokböckerna Hello Green och Flora och medverkat i Tv4 Nyhetsmorgon vid flertalet tillfällen. Just nu arbetar Josefine med kallpressade juicer och är aktuell med Matkassen för Happie Camp! Det är tack vare Josefines kunskap och inspiration som vi står med en unik plantbaserad matkasse inför säsongen 2020.

Inspiration från skogen

Vi vill gärna presentera Josefine! Ge er en inblick i hennes arbete med kassen och låta henne berätta om inspirationen bakom matkassens koncept och recept för att vi ska få möjligheten att veta mer!

-Hur har du tänkt när du designat recepten till matkassen?
Ambitionen har varit att skapa kreativa, roliga, vackra och enkla recept som både smakar gott och är mättande, men framförallt tillfredsställande. De har anknytning till de råvaror som finns i naturen omkring. Jag har influerats av ledord som skogens mystik, plantbaserad gourmet, nordiskt och att recepten ska få den som tillagar maten att iallafall känna sig lite som en kock oberoende av tidigare förkunskaper i matlagning.

-Vad får du din inspiration ifrån?
Till Happie Camps Matkasse fick jag inspirationen från mystiken som finns i skogen och från uteköket! Först från bär, svamp och fina förädlade produkter som granskottsolja, olika smakbärare och dryck och sedan från uteköket. Det tog mig ett tag innan jag lärde mig anpassa lågan ordentligt och hur maten ska tillagas för att den ska bli som godast. Det har varit en väldigt kul och inspirerande process och det ska bli roligt att få förmedla det vidare.

Säsongens kasse

-Vill du ge oss några smakprov ur säsongens kasse?
Självklart, i säsongens kasse kommer ni bland annat få laga och njuta av svamprisotto till middag följt av len chokladpudding med tranbär till dessert. Blåbärspancakes med lönnsirap och bär till frukost, och syrlig morot- och linssallad till lunch. Sedan finns goda snacks i kassen, som energimix och granskottspopcorn med het choklad som ett lite lättare snack när man blir lite hungrig eller sugen.

-Vad är det viktigaste för dig när du tillagar din mat?
För mig betyder det mycket att råvarorna är ekologiska och näringsrika, och att jag har goda högkvalitativa oljor, kryddor och bra basvaror hemma. Och gärna att de olika smakerna sött, salt, surt, starkt, bittert och umami finns med. Då blir det alltid jättegott!

Bra energi i skogen

-Vad har du själv för relation till naturen?
-Jag har alltid varit fascinerad av naturen och skogen och har under min uppväxt varit i skogen mycket med min mormor och min farfar och plockat bär, blommor och svamp. Så långt jag kan minnas har mitt största intresse samt fokus varit för växter, matlagning och det naturen har att ge. Naturen är min kraftplats dit jag går när jag behöver fylla på med bra energi eller på något sätt rensa tankarna eller återhämta mig.

Tack Josefine!

Josefine är en av våra samarbetspartners och det är en stor ära för oss att få ta del av hennes expertis inom plantbaserad gourmet. Tack Josefine för ett kreativt och innovativt samarbete!

Matkassarna finns att boka som tillval i er bokning.
Kassen för bokning av en natt kostar 799 kr och innehåller en middag med efterrätt och stadig frukost.
Kassen om ni bor två nätter kostar 1399 kr och innehåller två middagar, en efterrätt, snacks, två frukostar och en lunch.

Prova Happie Camps Matkasse till din vistelse!

Happie Camp erbjuder sommarens skönaste naturupplevelse!

Lägg till Happie Camps matkasse för en guldkantad vistelse!

LÄS MER

TESTIMONIALS

“An exploratory premium-merino thrill. Sound-tracked by nature.”

Joel Andersson, Karlstad

“Amazing stay at Happie Camp. Sunset, full moon, good food and great conversations”

Filip Syta, Stockholm

“Detta borde alla göra, ro för själen”

Sofia Larsson, Karlstad

”Fick nästan nypa mig i armen ibland. Vilken fantastiskt mysig och härlig helg det blev.”

Anna Lundqvist, Stockholm

”Bedårande utsikt från tältöppningen. Vackra Värmland och Happie Camp levererar verkligen”

Emely Sandsjoe, Karlstad

”Vår helg ute på Arnön var ren magi! Vi badade på klipporna, duschade oss med bra produkter som fanns i tältet, lagade mat med grym utrustning, eldade på kvällen i trefoten och sov riktigt gott i merinoullshimlen! Tack Happie Camp för denna fantastiska vistelse! Hit kommer vi tillbaka!”

Kristin Jakobsson, Karlstad

“Har haft de bästa dagarna någonsin på Happie Camp”

Mira Berglind, Stockholm

“Tack Happie Camp för den underbara idén om att sätta upp sina fina tält på den här otroligt vackra platsen. En välbehövlig paus med maken där vi laddade massor med energi. Vi kommer absolut tillbaka! 5 av 5 solar ”

Daphne Hellborg, Karlstad