OM STRANDCAMP ARNÖN FÖR FYRA

Här, i skogen vid en fin sandstrand i Vänern, ligger två tält bredvid varandra. Tälten rymmer två personer var och har en gemensam uteplats. Det är en perfekt plats för fyra personer – en familj eller fyra vänner.

Här kan ni sola och bada hela dagarna och när kvällen kommer drar ni er tillbaka till tälten i skogskanten vi Vänern.
Detta camp är inte lika avskilt som våra övriga camp. Andra kan komma till stranden för att njuta av härliga bad här.

Ungefär en vecka innan din ankomst skickas de exakta koordinaterna till tältet och parkeringen, mailet skickas till den adress som uppgavs vid bokningen. Har du inte fått mailet titta först i din skräppost, ligger det inte där kontakta oss. Koordinaterna markera en parkeringsplats ca 3 minuters promenad från tälten. Det är inte tillåtet att parkera vid tälten då allmänheten ska ha lätt tillträde till naturreservatet nedanför tälten.

I tältet finns tydliga instruktioner kring sophanteringen på plats. För oss är det självklart att värna om naturen, därför uppmuntrar vi alla våra gäster till enkel källsortering. I anslutning till tältet finns sopkärl med tydliga anvisningar.

Vid tältplatsen finns all nödvändig information och faciliteter samlade för att förgylla er vistelse. I tälten finns två enkelsängar bäddade med madrass, kudde och täcke av merinoull. Sängkläder och handdukar kan hyras av oss eller medtages hemifrån. Hyr ni sängkläder för “amerikansk bäddning” ligger två underlakan och ett örngott per säng i tältet. Det finns även en tjock ullfilt, en tunn ullfilt och en filt i lin i tälten.

Lamporna i tältet är uppladdningsbara med powerbanken. Sladdar till dem finns i hyllan i bordet. Powerbanken kan användas för att ladda telefoner och läsplattor, men ni behöver ta med de sladdar ni behöver.

Köket är utrustat med högkvalitativa friluftskök från Primus. Här finns en gasolspis med två brännare, köksredskap, glas, bestick, muggar och tallrikar. Det kommer finnas en dunk med 10L dricksvatten per dygn att tillgå. Använd sjövatten till tvätt och disk för att spara på dricksvattnet. Det finns diskmedel och tvål från Sjö&Hav vid varje tält som vi ber att ni använder då de är mycket miljövänliga och lämnar minsta möjliga avtryck på miljön. Dessa produkter får ni ta med er hem.
En eko-toalett finns i anslutning till varje tält. Toalettpapper finns.

Till er bokning finns möjlighet att köpa till vår unika och plantbaserade matkasse med i möjligaste mån närproducerade råvaror av hög kvalité. Har ni beställt en matkasse finns den i tältet när ni kommer dit. Matkassens rätter är mest lämpad för vuxna och inte särskilt anpassad för barn.

Om ni inte valt att köpa till vår matkasse behöver ni ta med det ni vill äta och dricka under vistelsen. En kylväska att förvara er mat och dryck i bör ni också ta med. Tänk på att placera den i skuggan för att den ska hålla kylan längre. (Det finns nätpåsar att sänka ner i sjön på plats i tälten, perfekta för att kyla drycken)

En varm tröja för svala kvällar, bekväma skor som ni inte är rädda om. Det kan vara lite lerigt på skogsvägen mellan parkering och tält och runtom tältet om det är blött på marken. Myggspray och solskyddsfaktor. Underhållning i form att spel eller en god bok och kanske ett fiskespö och kikare. Det behövs inget fiskekort för att fiska i Vänern.

Håll er uppdaterade på väderprognosen inför er vistelse och anpassa era kläder därefter. Med vårt ombokningsskydd har ni alltid möjlighet att ändra ert datum fram till dagen innan ankomst.

Vi rekommenderar att promenera de närliggande och slående vackra stigarna. Arnön ligger inom naturreservatet ”Niklasdals lövskog” med en 2,8 km långt promenadspår.

I Väse finns en fantastisk park för skate, MTB och för klättringsglada barn med en hinderbana i träden. Parken heter Vildaparken.

En trevlig utflykt kan vara att ta en fika på kaféet Gamla Skolan i Väse. De erbjuder vegetariska bakverk och smörgåsar gjorda på ekologiska och lokalproducerade råvaror.

Vi erbjuder ett antal aktiviteter till ditt boende på Arnön.
Alla aktiviteter är på förfrågan och bekräftas efter kontakt med Happie Camp.

Skogsbadsguide ca 1 timme – 990:- /tält / tillfälle

Privat Yogainstruktör ca 45-60 minuter – 1450:- per tält / tillfälle

Har du önskemål om en aktivitet kontakta oss gärna så gör vi vårt yttersta för att ordna det du önskar!

Boka sommarens skönaste naturupplevelse nu!

Klicka dig vidare för att se priser och boka.

BOKA HÄR

HUR KOMMER JAG HIT?

Här bor du i Vänernskärgården på Arnön i närheten av Väse, sydväst om Karlstad i landskapet Värmland.

 • Avresa med bil från Stockholm beräknas ca. 3,5 h (300km) via Örebro och Karlskoga
  Avresa med tåg + transfer från Stockholm beräknas också ca 3,5 h

 • Avresa med bil från Göteborg beräknas ca. 3,5 h (380km) genom Trollhättan, Mellerud, Åmål och Karlstad.
  Avresa med tåg + transfer från Göteborg beräknas ca. 3,0 h

 • Från Karlstad beräknas en restid på 35 min med bil (3,5km)

HUR KOMMER JAG HIT?

Här bor du i Vänernskärgården på Arnön i närheten av Väse, sydväst om Karlstad i landskapet Värmland.

 • Avresa med bil från Stockholm beräknas ca. 3,5 h (300km) via Örebro och Karlskoga
  Avresa med tåg + transfer från Stockholm beräknas också ca 3,5 h

 • Avresa med bil från Göteborg beräknas ca. 3,5 h (380km) genom Trollhättan, Mellerud, Åmål och Karlstad.
  Avresa med tåg + transfer från Göteborg beräknas ca. 3,0 h

 • Från Karlstad beräknas en restid på 35 min med bil (3,5km)