OM CAMP ARNÖN VID VÄNERN

Man behöver inte åka långt för att uppleva fantastisk natur och få unika naturupplevelser. Ta chansen i sommar att uppleva ett unikt boende vid Vänern i Värmland. På Arnön i Vänerskärgården har vi kustklimat med mäktiga och varierande klippformationer. De är skapade av naturens mest kompromisslösa och outtröttliga arkitekt – vattnet. Skapt under istiden och formad under det enorma trycket från Vänerns kilometerdjupa is då sjön är en av Europas största insjöar.

Unikt boende vid Vänern

Naturen är dramatisk men den bjuder in till ett utforskande friluftsliv. Ta av dig skorna och promenera längs vattnet bland de vackra dvärgtallarna. Varför inte stanna till och lägg dig ner en stund på de solvarma klipporna och lyssna på vågorna som slår mot klipporna. Eller var lite äventyrlig, hyr en kajak och paddla ut till de närliggande öarna.

Ungefär en vecka innan din ankomst skickar vi de exakta koordinaterna till parkeringen vid ditt camp. Mailet skickas till den adress som uppgavs vid bokningen, har du inte fått mailet titta först i din skräppost, ligger det inte där så kontakta oss. Väl på plats vid parkeringsplatsen är vägen genom skogen fram till tältet tydligt markerad så att ni enkelt hittar till ert camp.

I tältet finns tydliga instruktioner kring sophanteringen på plats. För oss är det självklart att värna om naturen, därför uppmuntrar vi alla våra gäster till enkel källsortering. I anslutning till tältet finns sopkärl med tydliga anvisningar.

Det är oerhört viktigt att vi och våra gäster följer allemansrätten! Grundregeln är att visa respekt, inte störa eller förstöra i naturen. Därför ber vi att ni håller en modest ljudnivå för att inte störa djurlivet eller de boende i närheten. Var noga med att endast gå på redan upptrampade stigar för att inte förstöra mossa och lavar, som är mycket känsliga och tar år att återskapas. Man får heller inte bryta grenar, eller ta bark från levande träd. Mer information om allemansrätten hittar du under Vanliga frågor.

Vid tältplatsen finns all nödvändig information och faciliteter samlade för att förgylla er vistelse. I tältet finns två enkelsängar bäddade med madrass, kudde och täcke av merinoull. Lakan och handdukar kan hyras av oss eller medtages hemifrån.

Köket är utrustat med högkvalitativa friluftskök från Primus. Här finns en gasolspis med två brännare, köksredskap, glas, bestick, muggar och tallrikar.

Varje tält förses med en 10 liters dunk dricksvatten per dygn. Det finns även en större dunk för sjövatten som kan användas till tvätt och disk. Det finns diskmedel och tvål från Sjö&Hav vid varje tält som vi ber att ni använder då de är mycket miljövänliga och lämnar minsta möjliga avtryck på miljön. Dessa produkter får ni ta med er hem när ni lämnar Happie Camp.

En eko-toalett och toalettpapper finns i anslutning till varje tält.

Vi har utrustat tälten med laddade powerbanks, men ta med er egen sladd. Här laddar ni även lamporna som finns i tältet. Sladdar till dem finns i hyllan i bordet.

Till er bokning finns möjlighet att köpa till vår unika och plant based matkasse med i möjligaste mån närproducerade råvaror av hög kvalité.

Om ni inte valt att köpa till vår matkasse behöver ni ta med det ni vill äta och dricka under vistelsen. En kylväska att förvara er mat och dryck i bör ni också ta med. Tänk på att placera den i skuggan för att den ska hålla kylan längre. (Det finns nätpåsar att sänka ner i sjön på plats i tälten, perfekta för att kyla drycken)

En varm tröja för svala kvällar, bekväma skor som ni inte är rädda om. Det kan vara lite lerigt på vägen mellan parkering och tält om det är blött på marken. Myggspray och solskyddsfaktor. Underhållning och kanske ett fiskespö och kikare.

Håll er uppdaterade på väderprognosen inför er vistelse och anpassa era kläder därefter.

Vi rekommenderar att promenera de närliggande och slående vackra stigarna. Arnön ligger inom naturreservatet ”Niklasdals lövskog” med en 2,8 km långt promenadspår.

Utforska det närliggande området från vattnet, hyr en kajak och paddla längs kusten eller utforska de närliggande öarna.

En trevlig utflykt kan vara att ta en fika på kaféet Gamla Skolan i Väse. De erbjuder vegetariska bakverk och smörgåsar gjorda på ekologiska och lokalproducerade råvaror.

Vi erbjuder ett antal aktiviteter till ditt boende vid Vänern på Arnön.
Alla aktiviteter är på förfrågan och bekräftas efter kontakt med Happie Camp.

Privat Yogainstruktör ca 45-60 minuter – 2000:- per tält / tillfälle

Kajakuthyrning:
Per dygn – 700:- per kajak.

Har du önskemål om en aktivitet kontakta oss gärna så gör vi vårt yttersta för att ordna det du önskar!

Boka sommarens skönaste naturupplevelse nu!

BOKA HÄR

HUR KOMMER JAG HIT?

Ditt boende vid Vänern – på Arnön i närheten av Väse, sydväst om Karlstad i Värmland.

 • Avresa med bil från Stockholm beräknas ca. 3,5 h (300km) via Örebro och Karlskoga
  Avresa med tåg + transfer från Stockholm beräknas också ca 3,5 h

 • Avresa med bil från Göteborg beräknas ca. 3,5 h (380km) genom Trollhättan, Mellerud, Åmål och Karlstad.
  Avresa med tåg + transfer från Göteborg beräknas ca. 3,0 h

 • Från Karlstad beräknas en restid på 45 min med bil (35 km)

Karta

HUR KOMMER JAG HIT?

Ditt boende vid Vänern – på Arnön i närheten av Väse, sydväst om Karlstad i Värmland.

 • Avresa med bil från Stockholm beräknas ca. 3,5 h (300km) via Örebro och Karlskoga
  Avresa med tåg + transfer från Stockholm beräknas också ca 3,5 h

 • Avresa med bil från Göteborg beräknas ca. 3,5 h (380km) genom Trollhättan, Mellerud, Åmål och Karlstad.
  Avresa med tåg + transfer från Göteborg beräknas ca. 3,0 h

 • Från Karlstad beräknas en restid på 45 min med bil (35 km)

Karta