OM STÖMNE, ARVIKA

I Stömne har vi två olika platser. Egen skogssjö där ligger tältet vackert framför en liten tjärn. Ingen annan bebyggelse och ni har hela sjön för er själva. Här är det tyst och lugnt. Det är inte den perfekta sjön för bad då botten är lite lerig, men platsen är magisk.

Boendet som bara heter Stömne ligger tältet på en udde i en klar och fin lite större sjö. Sjön är som gjord för varma sommardopp och testa gärna din fiskelycka (med fiskekort så klart).

Området är känt för sin vackra natur och många sjöar. I närheten finns Stömne Naturreservat där man hittar en av Sveriges nordligaste stora ekskogar. De äldsta ekarna här är mellan 300-500 år gamla. Det är också ett kort stenkast till det vackra Glaskogens Naturreservat med många vandringsleder. Glaskogen-kortet och vandringsledskarta köper du till bokningen, vilket vi rekommenderar om du bor fler nätter och tänker dig att lämna Happie Camp för dagsturer.

I närheten finns även Klässbols linneväveri som levererar fantastiska textilier till kungahuset, Nobelmiddagen och till Happie Camp.

Ungefär en vecka innan din ankomst skickar vi de exakta koordinaterna till parkeringen vid ditt camp. Mailet skickas till den adress som uppgavs vid bokningen, har du inte fått mailet titta först i din skräppost, ligger det inte där så kontakta oss. Väl på plats vid parkeringsplatsen är vägen genom skogen fram till tältet tydligt markerad så att ni enkelt hittar till ert camp.

I tältet finns tydliga instruktioner kring sophanteringen på plats. För oss är det självklart att värna om naturen, därför uppmuntrar vi alla våra gäster till enkel källsortering. I anslutning till tältet finns sopkärl med tydliga anvisningar.

Det är oerhört viktigt att vi och våra gäster följer allemansrätten! Grundregeln är att visa respekt, inte störa eller förstöra i naturen. Därför ber vi att ni håller en modest ljudnivå för att inte störa djurlivet eller de boende i närheten. Var noga med att endast gå på redan upptrampade stigar för att inte förstöra mossa och lavar, som är mycket känsliga och tar år att återskapas. Man får heller inte bryta grenar, eller ta bark från levande träd. Mer information om allemansrätten hittar du under Vanliga frågor.

Vid tältplatsen finns all nödvändig information och faciliteter samlade för att förgylla er vistelse. I tältet finns två enkelsängar bäddade med madrass, kudde och täcke av merinoull. Sängkläder och handdukar kan hyras av oss eller medtages hemifrån.

Köket är utrustat med högkvalitativa friluftskök från Primus. Ett utekök med två brännare, köksredskap, glas, bestick, muggar och tallrikar.

Varje tält förses med dricksvatten, skulle det ta slut så finns mer vid parkeringen. Tänk på att spara på dricksvattnet på Happie Camp, precis som du gör hemma. Det finns en större dunk för sjövatten som kan användas till tvätt och disk. Det finns diskmedel och tvål från Sjö&Hav vid varje tält som vi ber att ni använder då de är mycket miljövänliga och lämnar minsta möjliga avtryck på miljön. Dessa produkter får ni ta med er hem när ni lämnar Happie Camp.

En torr-toalett och toalettpapper finns i anslutning till varje tält.

Vi har utrustat tälten med laddade powerbanks, men ta med er egen sladd. Här laddar ni även lamporna som finns i tältet. Sladdar till dem finns i hyllan i bordet.

Till er bokning finns möjlighet att köpa till vår unika och plant based matkasse med i möjligaste mån närproducerade råvaror av hög kvalité.
Ni kan även komplettera bokningen med fiskekort för sjön vid tältet (20:- per dag) eller Glaskogen-kort och karta för vandringsleder för dig som vill utforska Glaskogens Naturreservat (275:- för två dygnskort och karta. Extra dygn 120:- för två personer).

Om ni inte valt att köpa till vår matkasse behöver ni ta med det ni vill äta och dricka under vistelsen. En kylväska att förvara er mat och dryck i bör ni också ta med. Tänk på att placera den i skuggan för att den ska hålla kylan längre. (Det finns nätpåsar att sänka ner i sjön på plats i tälten, perfekta för att kyla drycken)

En varm tröja för svala kvällar, bekväma skor som ni inte är rädda om. Det kan vara lite lerigt på vägen mellan parkering och tält om det är blött på marken. Myggspray och solskyddsfaktor. Underhållning och kanske ett fiskespö och kikare.

Håll er uppdaterade på väderprognosen inför er vistelse och anpassa era kläder därefter.

Boka sommarens skönaste naturupplevelse nu!

BOKA HÄR

HUR KOMMER JAG HIT?

Platsen ligger nära Arvika ca 1 timme väster om Karlstad i Värmland.

 • Avresa med bil från Stockholm beräknas ca. 4,5 h via Örebro och Karlskoga
  Avresa med tåg + transfer från Stockholm beräknas också ca 4 h

 • Avresa med bil från Göteborg beräknas ca. 4 h genom Trollhättan, Mellerud, Åmål och Karlstad.
  Avresa med tåg + transfer från Göteborg beräknas ca. 3,5 h

 • Från Karlstad beräknas en restid på 1 timme med bil

Karta

HUR KOMMER JAG HIT?

Ditt boende i Stömne, Arvika. Ca 1 timme väster om Karlstad i Värmland.

 • Avresa med bil från Stockholm beräknas ca. 3,5 h (300km) via Örebro och Karlskoga
  Avresa med tåg + transfer från Stockholm beräknas också ca 3,5 h

 • Avresa med bil från Göteborg beräknas ca. 3,5 h (380km) genom Trollhättan, Mellerud, Åmål och Karlstad.
  Avresa med tåg + transfer från Göteborg beräknas ca. 3,0 h

 • Från Karlstad beräknas en restid på 45 min med bil (35 km)

Karta