SJÖ OCH HAV – för skandinavisk natur

Låt oss få presentera Sjö och Hav, vår stolta sponsor som tillgodoser behovet att kunna tvätta sig och hålla sin utrustning ren under vistelser i skog, fjäll eller kust och som inte påverkar den plats du befinner dig på. Efter att ha samtalat med Åsa Plahn, en av grundarna, är vi glada att kunna presentera ett inlägg om deras produkter och fantastiska företag.

Sjö & Hav – en omedelbar succé

Med en bakgrund som konceptutvecklare i reklambranschen väcktes för 15 år sedan idén hos Åsa Plahn och Kim Persson att tillverka och sälja en saltvattentvål anpassad för utomhusbruk. När tvålen som de brukade använda för utomhusbruk var helt slut i butikerna märkte de båda att det fanns en stor efterfrågan. Efterfrågan fylldes med en egen unik, enkel och nedbrytbar tvål utan onödiga tillsatser som skulle komma att göra succé bland båtfolk och ö-bor längs Sveriges kuster och som idag resulterat i ett bredare utbud av både kroppsvård- och rengöringsprodukter.

Med enkelhet och hållbarhet i fokus

Att tvålen skulle vara biologiskt nedbrytbar var en grundförutsättning i parets ambition från start. Åsa berättar om hur hon sedan hon var barn alltid tillbringat somrarna på en liten ö i Stockholms mellersta skärgård utan rinnande vatten eller el. Det enda sättet att tvätta sig var att hoppa i havet vilket fortsatt vara en värdefull upplevelse än idag. De svalkande och kalla baden från barndomen har bidragit till det genuina intresset att tillgodose marknaden med snälla produkter för utomhusbruk.

Produkterna utvecklas i samarbete med svenska kemister och motsvarar kraven från kända miljömärkningar och EU-direktiv. Den biologiska nedbrytningstiden för produkternas kvarlämnande är 30 dagar, vilket innebär att det inte hinner skapas större mängder ansamlingar i naturen vilket leder till mindre skada. Deras balsam är dessutom en leave in-kräm som masseras in i håret utan att sköljas ur. Deras nylanserade tvålprodukt svensk sjökloss är dessutom ett steg mot produkter som är oberoende av plast. Imponerande tycker vi!

Lyckan hittas i det välmående naturen ger

Känslan av ett friskt dopp och nytvättat hår eller en stunds avkoppling med disken under en bar himmel är underbart vilket motiverar viljan att vistas i naturen utan att lämna några spår. Lyckan i naturen hittas genom att värna om det välmående som livet utomhus ger oss människor berättar Åsa. Kärleken till havet och Stockholms skärgårdsliv är grunden till Sjö & Hav. ”Mår inte havet bra, mår inte heller vi bra”. Åsa berättar om hur de med sina produkter vill inspirera människor att ta sig ut i naturen, ta del av den och njuta i varandras eller eget sällskap utan att riskera att lämna några spår. De vill också inspirera till medvetenhet kring att använda produkterna sparsamt med försiktighet och omdöme. Därför skapas enkla, rena produkter med så få tillsatser som möjligt.

Sjö och Hav – stolt sponsor till Happie Camp

Att vi på Happie Camp är glada och stolta över att Sjö & Hav vill samarbeta med oss är vi inte blyga med. Deras innovativa, unika och snälla produkter värnar om vår natur samt underlättar för människans vistelse i naturen – en vision som vi delar. Även Sjö & Hav uttrycker vårt samarbete som värdefullt. Under intervjun säger Åsa Plahn att det är en ”perfect match” mellan våra verksamheter där underlättandet av naturupplevelsen står i centrum på ett visionsdrivet, positivt och utforskande vis. Vi kan inte annat än hålla med!
För oss på Happie Camp känns Sjö & Hav som ett självklart val för att ansvarsfullt erbjuda våra gäster upplevelser i naturen utan att lämna några spår efter sig. I våra tält välkomnas alla gäster av en goodie bag med helt unika och miljöanpassade kropp och- rengöringsprodukter från Sjö & Hav.

Välkomna

Happie Camp erbjuder sommarens skönaste naturupplevelse!

LÄS MER

TESTIMONIALS

“An exploratory premium-merino thrill. Sound-tracked by nature.”

Joel Andersson, Karlstad

“Amazing stay at Happie Camp. Sunset, full moon, good food and great conversations”

Filip Syta, Stockholm

“Detta borde alla göra, ro för själen”

Sofia Larsson, Karlstad

”Fick nästan nypa mig i armen ibland. Vilken fantastiskt mysig och härlig helg det blev.”

Anna Lundqvist, Stockholm

”Bedårande utsikt från tältöppningen. Vackra Värmland och Happie Camp levererar verkligen”

Emely Sandsjoe, Karlstad

”Vår helg ute på Arnön var ren magi! Vi badade på klipporna, duschade oss med bra produkter som fanns i tältet, lagade mat med grym utrustning, eldade på kvällen i trefoten och sov riktigt gott i merinoullshimlen! Tack Happie Camp för denna fantastiska vistelse! Hit kommer vi tillbaka!”

Kristin Jakobsson, Karlstad

“Har haft de bästa dagarna någonsin på Happie Camp”

Mira Berglind, Stockholm

“Tack Happie Camp för den underbara idén om att sätta upp sina fina tält på den här otroligt vackra platsen. En välbehövlig paus med maken där vi laddade massor med energi. Vi kommer absolut tillbaka! 5 av 5 solar ”

Daphne Hellborg, Karlstad