VÄLKOMMEN TILL HAPPIE CAMP!

Här kommer du hitta inlägg som vi själva har skrivit, men även som våra samarbetspartners och vänner har skrivit – allt under temat Happie by Nature.
Det är vad vi lever för, att inspirera till att söka lyckan i naturen.

Låt oss börja från början…

Tanken på vad som skulle bli Happie Camp föddes när Staffan Svantesson studerade på reklamskolan Berghs i Stockholm. För att finansiera studierna jobbade han somrarna på sin pappas camping med en vacker ekskog vid Hjälmarens strand.

 – Jag älskar att prata med folk och såg fram emot mina somrar på campingen. Men det visade sig snabbt att det inte skulle bli som jag väntat mig. Det var inga som pratade med varandra och folk satt bara vid sina husvagnar utan att upptäcka det vackra närområdet och naturen. Pappas camping passade inte mig. Jag ville presentera ett annat alternativ för sådana som mig, som gillar att komma ut i naturen men inte nödvändigtvis vill göra så mycket mer förutom att bara vara.

Så vad skulle hända om man vände upp och ner på hela konceptet som är camping idag? Att man fortfarande hyr en plats i naturen för att bo, men att man är helt ensam på platsen. En plats att njuta av lugnet i den vackra naturen – själv eller i sällskap med nära och kära.

Vi är inte glamping

-När man pratar om oss nämner många glamping vilket inte är en korrekt benämning av vad vi gör. Glamping är starkt kopplat till traditionell camping och att trycka in så många människor som möjligt på en liten yta, men med ett mer glamoröst uttryck. Vi går åt ett helt annat håll genom att istället ge människor en stor egen, avskild yta ute i naturen. För oss är boendet i sig sekundärt. Det är platsen man bor på som är det allra viktigaste. Våra gäster ska bo bekvämt, men det är upplevelsen att bo på fantastiska platser på egen hand som är det viktigaste. Att se stjärnhimlen, att ta ett kvällsdopp, känna doften av skogen och höra fåglarna – det är det de kommer till oss för. Och det är vad som differentierar oss mest från andra aktörer, säger Staffan.

Maj 2019 – Vi kör!

Det skulle dröja mer än 10 år och ett par startup-resor i förlagsbranschen och bygg- och anläggningsbranschen innan Staffan i maj 2019 startade Happie Camp. I slutet på juni var första tältet i Hagfors på plats, längst ut på en udde i en stilla sjö med fantastiska solnedgångar. Tälten är fullt utrustade med såväl möbler som köksutrustning i premiumkvalitet. Grundidén handlar om att sänka tröskeln för människor att komma ut i och uppleva orörd natur. Det behöver vara bekvämt för att fler ska våga ta steget för att uppleva naturen.

– Idag kan det vara utmanande för många människor att komma ut i naturen. Dels kräver det kunskap och erfarenhet, men också mycket utrustning som kan kosta en hel del pengar, i alla fall om man ska få en kvalitativ upplevelse. Detta gör att många kanske väljer bort en natursemester, och istället väljer ännu en hotellsemester för samma summa pengar. Jag som vandrar mycket själv vet hur det känns att slå upp sitt tält mitt ute i ingenstans, den känslan är helt otrolig. Det kan du aldrig uppleva på en vanlig camping. Det är den naturupplevelsen jag vill återskapa, paketera och erbjuda.

Längtan till Värmland

Staffan bodde under några år i Stockholm där han märkte att många inte kommer ut i naturen. Många av de som semestrar åker från sin hemstad till en annan, oftast ännu större, stad. Men när Staffan började prata om sina naturupplevelser i Värmland, vandringar eller paddling på Klarälven, var det många som berättade att även de hade en längtan bort från staden, bruset och stressen. De längtade till kravlöshet och lugn i naturen. Det är denna målgrupp som främst kommer till Happie Camp – stadsmänniskor som vill koppla av i en rogivande omgivning de inte kan hitta hemma.

– Jag såg att något liknande inte fanns på marknaden idag. Vi är inte primitiva som en överlevnadskurs på vildmarkscamping eller hurtigt som det övriga friluftslivet. Här är det fokus på komfort, rekreation och att bara njuta av att vara i naturen.

“Vips var tältet fullbokat”

Staffan lånade ut sitt första tält till sin syster med familj. Hennes inlägg i sociala medier spreds snabbt och vips var tältet i Hagfors fullbokat hela sommaren. Helt utan betald marknadsföring hade konceptet spridit sig från mun till mun. Då tog man beslutet att satsa och att sätta upp fler tält.

– Det finns ett allmänt sökande idag. Det ökande antalet människor som bosätter sig i städerna, timmarna framför skärmar blir fler och avståndet till naturen växer både fysiskt och psykiskt. Jag tror att många känner att man saknar något, men man vet inte vad. Då söker man febrilt tills man känner att man hittar det, och jag tror att många kommer hitta det de söker i naturen.

Hållbarhet i fokus

Att ta hand om naturen man verkar i är otroligt viktigt för Happie Camp. Produkten måste låta både företaget och gästerna samexistera med naturen och det slutgiltiga målet är att göra ett positivt avtryck på miljön. Man letar ständigt efter nya innovationer, primärt från skogen, som kan hjälpa dem att minska avtrycken på miljön.
-Självklart är produktutvecklingen mycket viktig och att våra olika samarbetspartners har samma synsätt som vi. En annan viktig del är att informera och utbilda gästerna i allemansrätten, vad man får och inte får göra när man vistas i naturen. Det är inte alla som vet detta, speciellt inte om man inte är van att vistas ute. Som det ser ut nu ökar naturturismen och vi måste hitta hållbara vägar för hur vi ska kunna ta emot besökare i naturen utan att det sliter på och skadar den.

Happie Camp erbjuder sommarens skönaste naturupplevelse!

LÄS MER

TESTIMONIALS

“An exploratory premium-merino thrill. Sound-tracked by nature.”

Joel Andersson, Karlstad

“Amazing stay at Happie Camp. Sunset, full moon, good food and great conversations”

Filip Syta, Stockholm

“Detta borde alla göra, ro för själen”

Sofia Larsson, Karlstad

”Fick nästan nypa mig i armen ibland. Vilken fantastiskt mysig och härlig helg det blev.”

Anna Lundqvist, Stockholm

”Bedårande utsikt från tältöppningen. Vackra Värmland och Happie Camp levererar verkligen”

Emely Sandsjoe, Karlstad

”Vår helg ute på Arnön var ren magi! Vi badade på klipporna, duschade oss med bra produkter som fanns i tältet, lagade mat med grym utrustning, eldade på kvällen i trefoten och sov riktigt gott i merinoullshimlen! Tack Happie Camp för denna fantastiska vistelse! Hit kommer vi tillbaka!”

Kristin Jakobsson, Karlstad

“Har haft de bästa dagarna någonsin på Happie Camp”

Mira Berglind, Stockholm

“Tack Happie Camp för den underbara idén om att sätta upp sina fina tält på den här otroligt vackra platsen. En välbehövlig paus med maken där vi laddade massor med energi. Vi kommer absolut tillbaka! 5 av 5 solar ”

Daphne Hellborg, Karlstad